Συστήματα εσωτερικής σκίασης

Τα συστήματα σκίασης δεν καλύπτουν πλέον μόνο την ανάγκη ελέγχου του φωτός, είναι προϊόντα τα οποία επίσης εξοικονομούν ηλιακή ενέργεια και συμβάλουν στο χαμηλότερο κόστος θέρμανσης και ψύξης του χώρου.

Ιδανικά για χρήση σε κτίρια βιοκλιματικών προδιαγραφών. Ο βιοκλιματικός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτηρίων προυποθέτει την χρήση παθητικών τεχνολογιών όπως είναι τα συστήματα σκίασης. Εμπεριστατωμένες μελέτες απέδειξαν ότι η θερμοκρασία των δομημένων χώρων μπορεί να μειωθεί από 5- 15C με την εφαρμογή συστημάτων σκίασης.

Η βέλτιστη αξιοποίηση του ηλιακού φωτός, φαινόμενο το οποίο ιδιαίτερα στον ελλαδικό χώρο παρουσιάζει αυξημένη χρονική διάρκεια αλλά και ένταση αναδεικνύεται σε σημαντική προυπόθεση για την ευχάριστη διαβίωση των χρηστών σε έναν κλειστό χώρο. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχοντας επαρκώς τις συνθήκες φυσικού φωτισμού από το εξωτερικό περιβάλλον ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, επιτυγχάνουμε την εξοικονόμηση της απαιτούμενης για τον δροσισμό ή τη θέρμανση του χώρου, ενέργειας, αποφυγή θάμπωσης των χρηστών λόγω έντονης ακτινοβολίας και επιπλέον περιορισμό της υπερθέρμανσης του χώρου.

ΡΟΛΕΡ

Τα συστήματα ρόλερ αποτελούν μια από τις πιο σύγχρονες εφαρμογές εσωτερικής και εξωτερικής σκίασης για κατοικίες, γραφεία και καταστήματα. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτήτων, σχεδίων και χρωμάτων καλύπτουν ακόμη και το πιο απαιτητικό γούστο δημιουργώντας απόλυτα ευχάριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.

Οι εξελιγμένες προδιαγραφές των υφασμάτων τους, καθιστούν τα συστήματα ρόλερ ως την ιδανική λύση για την σκίαση, την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και τον έλεγχο της εναλλαγής θερμότητας του χώρου με το εξωτερικό περιβάλλον. Τα διαφορετικά επίπεδα διαφάνειας των υφασμάτων συμβάλλουν στον απόλυτο έλεγχο του φυσικού φωτός και της αντήλιας δημιουργώντας μια μοναδική ποιότητα εξωτερικής θέας.

Τα συστήματα ρόλερ διατίθενται με 30 διαφορετικούς τύπους μηχανισμών κίνησης καλύπτοντας πλήρως οποιεσδήποτε ανάγκες εσωτερικής και εξωτερικής εφαρμογής τους. Η κίνηση τους γίνεται είτε χειροκίνητα με αλυσίδα είτε με ηλεκτρικά μοτέρ και αυτοματισμούς της εταιρείας Somfy.

Συστήματα εσωτερικής σκίασης για διακόσμηση και κάλυψη παραθύρων, αίθριων από τον ήλιο.

Υλικά

• πανί βαμβακερό 100% – πανί πολυέστερ 100% – διάτρητα ή αδιαφανή

Μηχανισμοί

• απλό χειροκίνητο μοτέρ – τηλεχειριζόμενο μοτέρ

Πλεονεκτήματα

• τα ρόλερ διατίθενται σε διάφορα χρώματα και πανιά πλήρους συσκότισης (black aut)

 

ΣΤΟΡΙΑ

Σύστημα εσωτερικής σκίασης για διακόσμηση και κάλυψη παραθύρων, αίθριων από τον ήλιο.

Υλικά

• φινιρισμένο ξύλο – στορ αλουμινίου

Μηχανισμοί

• απλό χειροκίνητο μοτέρ – τηλεχειριζόμενο μοτέρ

Πλεονεκτήματα

Τα στόρια διατίθενται σε όλα τα χρώματα και τις διαστάσεις.